www.lygneshults.se - tysk jaktterrier - www.lygneshults.se - tysk jaktterrier - www.lygneshults.se - tysk jaktterrier - www.lygneshults.se


 Hem
 Nyheter
 Rasen
 Att söka valp
 Avelsfilosofi
 Våra hundar
 Valpar
 Kontakt/om oss
 Viltfoder
 Övrigt
 Gästbok
 

Besökare just nu: 4
Sidvisningar: 303627
Unika besök: 213803

 


Nedan kan du läsa vad som händer eller är planerat avseende kennelns verksamhet:

230624
Nu är valparna född, 3 tikar och 6 hanar, det finns otingade hanar. Ring för mer info

Är du intresserad av fordervärdsavtal som ett alternativ, läs mer på skk.se eller ring.

 

230426
Tillsvidare hänvisas allt information på lygneshults.se till facebook sidan Lygneshults Kennel, hoppas vi ses där..

e. SE40482/2014 Terra Venator OBH Castor. Anlagsprov Skog 172p Utmärkt, Anlagsprov Fält 165p Utmärkt, Utställning Very good, Grytjaktprov 1:a pris, Grytanlagsprov kva. 1
 
 
u. SE54055/2020 Viltskräckens CE Ika, Anlagsprov Skog 96p Utmärkt, Vildsvinsprov S/ (Tyskland), Zuchtprüfung 1, 1:a pris 68p (Tyskland), Utställning Exellent, CK, R-NORDC
 

191208
Fodermajs finns sedan några månader till försäljning så långt lagret räcker. 4,10 kr/kg inkl moms, lösvikt 4,50 kr/kg, ring för meer information.

I dagsläget planeras inga valpkullar de närmaste åren.

190117
Fodermajs finns sedan några månader till försäljning så långt lagret räcker.

Avseende valpar planerar vi inte någon kull under 2019

180501
Vi planerar för förs
äljning av sockerbetor och fodermajs under 2018/2019. Fodermajsen håller mycket hög kvalitet.

Majs beräknas finnas för leverans mot slutet av oktober 2018. Med anledning av missväxt tillföljd av torkan och att åretskörd är 20% av normal skörd, kommer priset öka, prel. pris är 4,5 kr/kg inkl moms. Majs kan också köpas i lösvikt, prel pris för 2018 är 5 kr/kg inkl moms

Jag kommer återkomma med mer information då majs och sockerbetor finns för leverans

 

 

180501
Chilli födde tre valpar, tyvärr är alla redan sålda. I dagsläget planeras ingen med valpkull hos oss under året, för förfrågningar 2019 vänligen ring eller mejla.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

180315
Chilli är konstaterat dräktig, valpar beräknas att finnas till leverans i början av Juni. Ring gärna för referenser eller vid frågor.

 

180210
Chilli är nu parad med Viltskräckens VF Raffiq-baltia  om allt går enligt plan kommer valpar att finnas till leverans i början av Juni.
Vår förhoppning är att kombinationen skall ge drevstarka hundar med stört sök och mycket hög dådkraft, vilket borgar för stor passion på vildsvin. Vi hoppas på drevtider mellan 30-60 min eller kanske med något längre tider på vildsvin och älg. Sammanfattningsvis förväntar vi oss hundar med god mentalitet och passion för vildsvin, kort sagt drevstarka klövviltshundar.

Raffiq är sprungen ur i huvudsak tyskalinjer, men även tilldel med svensk härstammning. Jaktlusten och dådkraft är ett signum för Raffiq med drevtider som nedjagad runt 30-60 min, men dessa kan vara längre då han inte jagats ned. Redan vid ca 12 månaders ålder gick Raffiq sitt vildsvinsprov i Tyskland med förtjänsttecken, som resultatet av den passion han besitter. Han har ett mycket självständigt sök och går oftast till han får upp. I övrigt är han av relativt grov med en mankhöjd på ca 39-40 cm, med slätt hårlag. På bilderna syns Raffiq. Hör gärna av er för mer information.

För mer information om Cilli , läs mer under "våra hundar".

 

 

 

171121
Årets majsskörd är under leverans, med anledning av höstens blöta och varma väder har skörden av majs blivit senare än normalt. Då efterfrågan är hög tar jag emot bokningar.

Chillis löp har också dröjt mer än normalt, men planerna om parnng står kvar och vi väntar. Fortfarande är inte hanhund bestämd, men jag hoppas kunna få det klart i närtid. Återkom gärna om du har funderingar eller frågor.

 

170708
Vår senaste kull är nu närmare 4 månader, en tik har vi behållt. Utifrån de indikationerna vi fått och på det sätt som vi upplever Freja avser vi para Chilli vid kommande löp, vilket borde infalla under hösten 2017, med eventuella valplevarens efter årsskiftet eller våren 2018. Hanhund är inte bestämd, men vi söker uthålliga hanhundar med extra passion på vildsvin, läs mer under vår avelsfilosofi. Hör av er vid frågor, mer information kommer..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

170517
Valparna är nu sålda och levernas pågår. En tik kommer behållas av oss, vilken vi ser fram emot att jaga in kommande säsong. I samband med utvärdering av Chillis kull kommer vi bestämma om ytterligare kullar med henne under hösten/våren 2017/2018

 

170307
Chilli är dräktig och valpar väntas v. 12, leverans för dessa valpar beräknas till v. 20. Tag kontakt för mer information. 

 

170122
Valpar väntas - Chilli (läs mer om Chilli under "våra hundar) är nu parad med Cajus vom Wiedbach (65314), om allt går som planerat finns valpar för levernas i slutet av maj.


Min förhoppning är att kombinatinen ger drevstarka hundar med passion för allt klövvilt och i synnerhet vildsvin samt en kraftig och god extriör med släthårlag. Detta i kombination med god mentalt och trygga lugna individer i hemmiljön.

Cajus är en avelshane sprungen ur tyska linjer präglade på rastypiska egenskaper där vildsvinspassionen är genomgående i kombination av en mycket hög jaktlust. Cajus har en imponerade meritlista med förtjänsttecken på såväl vildsvin som rävprov, dessutom har han bevisat sin bredd genom att vinna AndS ("arbete efter skottet") 2012. Ring för mer information eller intresseanmälan.

 

 

 

 

Cajus vom Wiedbach meriter:
ZP 163p 1:a pris (Fältanlagsprov)
GP 301p 1:a pris (Fullbruksprov)
S/ (Vildsvinsprov med förtjänsttecken)
NB/ (Grytjaktprov med förtjänsttecken)
AndS ("Arbete efter skottet")
 

 

161020
Året skörd av majs och sockerbetor finns nu till försäljning, läs mer under viltfoder

Chilli är har nu genomfört sitt grytjaktprov, förliggare, med rekomendation till ett 2:pris, detta innebär att efter fastställt resultat är hon avelsmeriterad enl. TJTK krav.

Mina planer just nu är att para henne kommande löp.

 

 

 

 

 

160727
Beställningar inför höstens leveranser av majs är genomförda, min  bedömning i dagsläget är att inga prisjusteringar kommer göras, utan samma priser som föregående år gäller (3,75 kr/kg inkl. moms). Vi bedömer att majs finns till försäljning i november


Vi planerar, under förutsättning att kommnade meriteringar går enl. plan, valpar 2017 på antingen Chilli eller Hera. Vidare information kommer, eller ring/mejla vid frågor.


 

160304
Uppdateringarna på hemsidan har dröjt, men valparna levererades innan årsskiftet. Förnärvarande planeras inga valpkullar 2017 vid kenneln.

 

151012
För min del blev det ingen älgjaktspremiär, utan  jag har istället haft uppsikt på valplådan och valpfödsel.

Kia har idag  fött 4 valpar 2 tikar och två hanar. Jag kommer under morgondagen  (13/10) höra av mig till de som jag kan erbjuda valp.

 

 

 

 

 

150920
Hera har under helgen genomfört sitt fältprov, vilket resulterade i ett 1:a pris. Fortsatt meritering kommer ske under hösten med inriktning mot vildsvinsprov.

Kias mage växer allt mer, söker du unghund att jaga in till kommande säsong (2016), där drevegenskaper och vildsvinspassion är viktiga hör då av dig för mer information eller besök.

 

 

 

150915
Kia är konstaterad dräktig med ultraljud, valparna väntas till slutet av v. 41 med leverans i mitten av december 2015. Är ni intresserad av tysk jaktterrier med dokumenterad vildsvinspassion och mycket goda drivande linjer hör då av er för mer information eller för besök på kenneln.

 

150811
Valpar väntas vecka 42 efter Viltskräckens ÅC Kia och Finetorpets Bingo (Sako)

Vi förväntar oss drevstaka hundar med passion för vildsvin ur homogena linjer med mycket jaktlust och dådkraft.

Båda föräldrardjuren jagar allt klövvilt med drevtider normalt mellan 30-60 min på rådjur, på hjort, älg och vildsvin brukar det bli längre. Dessutom har båda föräldradjuren förtjänsttecken (S/) för extra ordinär prestation på sina vildsvinsprov (genomförda i Tyskland).

Kia och Bingo har ett lugnt temparment i hemmet och fungerar utmärkt med barn och andra hundar, medan de besitter stor jaktlust och vilja i skogen.

 

 

För referenser och mer information om föräldradjuren, hör då av er. Preliminärt planeras leverans i mitten av december. (på bilderna syns Finetorpets Bingo)

 

 

150726
Kia har nu börjar löpa, går allt enligt plan kommer valpar drevstarka linje och passion för vildsvins finnas till försäljning i December. Valparna bör alltså vara jaktmogna till nästa jaktsäsong.

Planerad hane är Finetorpets Bingo, en drevstark hane med mycket hög passion för vildsvin. Hans höga skärpa och jaktlust gör att han  arbetar med ett utpräglat sprängar beteende. För mer information om Finetorpets Bingo, läs mer på TJTK hanhundlista

Önskar du mer information eller önskar besöka Kia, hör då av er. Mer information kommer.

 

141107
Årets majs är nu levererad, priset är 3,75 kr/kg inkl. moms (3 kr/kg exkl. moms)

Majsen är av hög kvalitet, damm och skräpfri. I dagsläget finns 1000 och 750 kg säckar, önskas andra storlekar går det att ordna.
Lösviktspriset är 4,50 kr/kg, då medförs emballage.

 

 

 

 


 

140802

Trots att uppdateringarna på hemsidan dröjt fortgår arbetet med hundarna för kommande avel.Hera och Chilli har genomfört gryt och vattendelar i anlagsprovet samt genomfört extriörbedömning på utställning. Båda har visat stor passion i gryt med hög skärpa och jaktlust, med tillförsikt ser vi fram mot kommande jaktsäsong där injagningen och meritering skall genomföras.Även extriört har båda hundarna erhållit exellent. Under hösten kommer Hera och Chillis sidor kontinuerligt uppdateras och först efter injagning och meritering ser jag om hundarna håller de egenskaper som jag ställer krav på i min avel.

Vi planerar att tidigast sommaren 2015 ha valpar till försäljning, vi avser under 2015 ta den sista kullen på Kia. Jag kommer återkomma så snart jag bestämt vilken hane som kommer användas, som vanligt söker jag en drevstark hane med hög skärpa och dådkraft på vildsvin.
 

140126

Äntligen är kennelns hemsida uppdaterad avseende våra hundar.

Med anledning av ändrade arbetsförhållanden under 2014/2015 planeras valpar tidigast våren/sommaren 2015.

Detta innebär troligen att jag kommer söka fodervärd (enl. SSK avtal) och/eller sälja någon unghund. Mer information kommer.

Hör gärna av er vid frågor.

 

All majs är slut för säsongen, jag räknar med att få årets majs levererad Oktober/November 2014. Hör av er för bokningar , då efterfrågan är hög.

 

131224

God Jul och Gott nytt år önskar vi alla valpköpare och Tysk Jaktterrier intresserade.

 

131124

Årets skörd av majs finns nu till försäljning.  Priset är 3,90 kr/kg inkl moms i storsäck (750 kg alt. 1000 kg), lösviktspriset är 4,50 kr/kg inkl moms.

Injagningen av Chilli är i full gång, hennes drev ligger mellan 20-60 min, dock behöver hon endel träning med sin återgång. Jag räknar med att meritera henne under hösten för att kunna utvärdera om hon är en lämplig avelshund utifrån mina krav.

Hera har börjat göras skogsvan, som 5 månadersvalp har hon drivit sina första drev, något  knackiga men ca 10 min. Jag ser med spänning fram mot hur hon kommer utvecklas. Redan som 5 månadersvalp spårar hon nu tillräckligt bra för att klara anlagsprovet för viltspår, dock måste hon vara minst 9 månader för att få göra provet. Jag räknar med att under kommande månad uppdatera hemsidan avseende de nya hundar som finns hos oss.
 

 

130928

Valparna har nu fått nya familjer, där våran förhoppning är att de kommer få mycket jakt. En av valparna har fått stanna kvar hos oss, på bilden ser ni Duracell, med sin grisklöv.
Idagsläget planerar jag valpar till hösten (2014) på Kia, detta blir då hennes sista valpkull, Jag kommer spänt följa utvecklingen av D-kullen, för att se om eventuell omparning kan vara aktuellt.
Majsleveranserna börjar närma sig, är du intresserad av majs på storsäck kan du göra en förhandsbokning så de säkert räcker.

 

130829

Valparna är nu  5 veckor och blir allt livligare, de har även börjat präglas på vildsvinsdoft. Alla valparna visade intresse för den nya doften, men mest intresserad var Hera. På bilden syns Hera och en av valparna

 

 

 

 

 

130818

Valparna är nu  ca 3 veckor och kommer snart kunna klättra över valplådan. Alla valpar är välmående med aptit på det uppblötta valpfodret.

 

 

 

 

 

 
 

130818

Alva och Chilli har i och med bockjakten gått några döds och eftersök. Hundarna har visat prov på Jaktterrierns mångsidighet och imponerat med sina spårarbete.

 

 

 


 


 

130725

Kia har under dagen fött 5 valpar, var av 2 hanar och 3 tikar. De timsgamla valparna är pigga och hungriga. I övrigt ser de ut att vara i bra vikt.

Jag kommer under fredagen eller lördagen ringa alla som anmält intresse. Skulle inte valpar finnas till alla intresserade kommer jag självklart hjälpa er att hitta valpar på annat håll.
 

 

 

 

 

130625

Kia är efter ultraljud konstaterad dräktig, eventuellt kan det finnas otingade valpar. Skulle du vara intresserad hör då av dig.

Kia är parad med Hirschfängers Eddy, en kraftig slät hane med mycket hög skärpa och passion för vildsvin. Han kommer ur homogena linjer med just hög skärpa. Min förhoppning är att denna kombination skall ge jaktterriers med mycket jaktlust, bra drivande egenskaper och stor passion för vildsvin. På bilden syns Eddy.

 

 

 

 

130531

Kia är nu parad, först om en månad vet jag om hon är dräktig. Eventuella valpar är dock redan preliminärbokade.

Mina planer är att meritera Alva under sensommaren och därefter para henne kommande löp. Eventuella valpar borde födas runt nyår. Alvas sida är nu uppdaterad, dock återstår några ytterligare justeringar.

På bilden syns Chilli (7 månader) efter ett dödssök på vildsvin, som syns på bilden har hon fått blodad tand.

 

 

130426

Vissa förändringar har skett på kenneln, Cyra har bland annat fått ett nytt hem där vi hoppas hon ger sin nya familj många positiva upplevelser både hemma och i skogen.

Kia kommer paras vid kommande löp, men idagsläget är alla valpar tingade, då kön är lång.
Jag planerar att meritera Alva färdig under sommaren och hösten, om allt går som planerat kommer hon paras under sen hösten. Mer information om Alva kommer, hon är en socialt bra hund med mycket jaktlust och rejäla drevtider. Jag avser para henne med en hane med goda drevtider och med hög skärpa på vildsvin.

 

130121

Majs och sockerbetorna är slutsålt för säsongen, först i oktober, november finns mer majs och sockerbetor till försäljning. Ring för bokning.

Det har skett endel förändringar avseende kennelns hundar Speja har fått ett nytt hem. Samtidigt har vi köpt Alva tillbaka, då hennes  mycket stora jaktlust inte passade hennes tidigare ägare. Mer information kommer inom kort om Alva.

 

 

 

121224

God Jul och Gott nytt år önskar vi alla valpköpare och Tysk Jaktterrier intresserade.

För vad är väl en uppesittar kväll i soffan hos matte mot att få lugga gris med husse ute i snöstormen. På bilden syns Cyra och Chilli 9 veckor gamla.

 

 

 

 

 

121221

Valparna är nu levererade till sina nya hem, kvar hos oss är två tikar som vi kommer behålla. Det kommer bli mycket intressant att följa resultatet i kullen. Vi önskar alla valpköpare lycka till.

Vi har nu fått hem en ny leverans majs, p.g.a. fördyrade leveranser är priset 3,85 kr/kg inkl moms i storsäck (750 kg), lösviktspriset är oförändrat 4,50 kr/kg inkl moms.

 

 

 121201

Valparna är nu 6 veckor och har fått bekanta sig med med snö och ytterligare vildsvinsdoft, och intresset tilltar allt mer. Nästan så att det är svårt att hålla samms.

För tillfället är det ca 2 veckors leveranstid på ny majs. Pågrund av fördyrade leveranser kommer eventuellt en mindre prisökning ske. Ring för bokning.

 

121120

Valparna är nu närmare 4½ vecka och har fått bekanta sig med vildsvinsdoft, och visst var det intressant.

 

 

 

 

 

 

 

121113

Valparna växer och blir mer och mer aktiva. Bedömt efter helgen kommer jag ha majs till försäljning, vidare information kommer under "nyheter". Trots att Kia för någon knapp månad sedan fött sin kull räknar jag med att para henne vid nästa löp, under sen våren. Jag söker hane med de egenskaper Kia självbesitter, avseende jaktlust, drevtider och uthållighet. Jag hoppas efter nyår kunna veta vilken hanhund som är första alternativet.


 

 

 

121102

Valparna växer och har börjat öppna ögonen. Årets skörd av majs bedöms inom 1-2 veckr vara hemma, kvaliten är utmärkt utan damm eller skräp. Priset kommer bli 3,75 kr/kg inkl moms, vidare info kommer.

 

 

 

 

 


 

121022

Kia har nu fött sex valpar som växer och mår bra. Under de kommande dagarna kommer jag ringa upp de som anmält intresse sedan tidigare. Tyvärr har efterfrågan varit större än tillgången och alla intressrade kommer inte kunna köpa en valp ur denna parning. Jag planerar att para Kia ytterligare en gång, troligen under sen vår med drevstark hane, skulle ni vara intresserade hör av er i god tid.


 

 

 

 

 
Lygneshults kennel, St. Lygneshult 4, 574 95 BJÖRKÖBY
Tel. 0383-172 27, Mob. 070-276 88 06, E-post: nordahl.par@gmail.com
© Lygneshults kennel