www.lygneshults.se - tysk jaktterrier - www.lygneshults.se - tysk jaktterrier - www.lygneshults.se - tysk jaktterrier - www.lygneshults.se


 Hem
 Nyheter
 Rasen
 Att söka valp
 Avelsfilosofi
 Våra hundar
 Valpar
 Kontakt/om oss
 Viltfoder
 Övrigt
 Gästbok
 

Besökare just nu: 3
Sidvisningar: 303623
Unika besök: 213799

 


Valpar:

Planerade valpar 2023 v.26

Nu är valparna födda 3 tikar och 6 hanar, ring för mer info.
 
e. SE40482/2014 Terra Venator OBH Castor. Anlagsprov Skog 172p Utmärkt, Anlagsprov Fält 165p Utmärkt, Utställning Very good, Grytjaktprov 1:a pris, Grytanlagsprov kva. 1

u. SE54055/2020 Viltskräckens CE Ika, Anlagsprov Skog 96p Utmärkt, Vildsvinsprov S/ (Tyskland), Zuchtprüfung 1, 1:a pris 68p (Tyskland), Utställning Exellent, CK, R-NORDC
 
 
 
 
Kia som unghund efter spårträning, 2008
 
Målsättningen med kombinationen av dessa linjer är uthålliga och drevstarka klövviltshundar med stort sök och jaktlust i kombination med hög dådkraft och skärpa på framför allt vildsvin. Ref. på föräldrardjuren via PM. 

Castor är förhållandevis drevstark och har ett mycket uthållig arbetsätt på framför allt vildsvin, lugn och lätt förd i hemmet, Isa är en kraftigt byggd tik, med hög jaktlust och effektivt arbetsätt och hög skärpa mot rovvilt och vildsvin, med drevtider mellan 15-45 min beroende på viltslag och kontakt

Våra valpar föds upp i en hemmiljö varvid de från tidiga veckor får kontakt med andra hundar, djur och människor, vilket innebär att de vid leverans är vana vid andra levande ting. Redan innan leverans präglar jag valparna på dofter, t.ex. att låta valparna komma i kontakt med skinn och klövar för att förstärka den positiva upplevelsen av dessa dofter.

Lygneshults kennel tillämpar återköp (enl. SKK anvisningar) på alla valpar upp till 24 mån.

Lygneshults kennel tillämpar återköp (enl. SKK anvisningar) på alla valpar upp till 24 mån. Inga valpar från kenneln kommer att drabbas av ärftlig linsluxation eftersom vi följer rasklubbens rekommendationer. Valparna säljs enl. SKK:s regler, d.v.s. registrerade, besiktigade och Id-märkta.

Självklart finns jag som uppfödare behjälplig med råd och tips för skötsel, dressyr, och injagning under hundens livstid.
 
 
 
 
 
 
 
 
Kia som valp, 2008
 
Jag ser det som mycket positivt om du som valpköpare är intresserad av att meritera din hund och även där är jag behjälplig med råd, stöd och även med provmarker.
Du som avseer avelsmeritera din hund har förtur vid eventuellt valpköp då inget annat avgör.

 
Detta för att jag vill kunna använda resultatet av min avel i kennelns fortsatta avel för att verkligen få den typ av hundar som jag önskar, det vill säga mot den avelsfilosofi som jag målmedvetet arbetar mot.

 


Kia med valp, 2010 
                                         
  
   Kia på rådjursjakt, 2008                                                         Kia på vildsvinsjakt, 2008


 

 
Lygneshults kennel, St. Lygneshult 4, 574 95 BJÖRKÖBY
Tel. 0383-172 27, Mob. 070-276 88 06, E-post: nordahl.par@gmail.com
© Lygneshults kennel